Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: خاطرات اربعین سال‌های قبل را مرور می‌کند، از همان بدو محرم با بچه‌های محل قرار می‌گذاشتند، اربعین، کربلا. محرم امسال که آمد، همه بودند، هم بچه‌های محل و هم اربعین، اما کربلا … بغض گلویش را می‌گیرد، ادامه می‌دهد به محرم و اربعین و سفر پای پیاده به کربلا دلخوش بودیم و تصور نمی‌کردیم روزی اربعین بیاید ما در کربلا نباشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندسالی است که با بچه‌های محله مان قرار گذاشتیم تا جایی که در توان داشته باشییم، هر سال اربعین پیاده به زیارت کربلا برویم. سیل اشک پهنای صورتش را خیس کرده، «السَّلامُ عَلَیٰ وَلِیِّ اللّٰهِ وَحَبِیبِهِ» را برزبان جاری می‌کند، شانه‌هایش از هق هق گریه می لرزد.

ادامه می‌دهد: سال‌های قبل زیارت اربعین را در بین الحرمین و بارگاه امام حسین می‌خواندیم و برای جاماندگان سفر طلب سلامتی می‌کردیم و می‌شدیم نایب زیاره آنها. اما الان جسم ما اینجاست ولی همه روح و روان ما در بین الحرمین و بارگاهش سیر می‌کند.

می‌گوید: با رفقا عهد می‌بستیم از عمود اول تا عمود اخر پیاده طی کنیم و سفر اربعین به پیاده رویش معنا پیدا می‌کند، گاهی سال‌ها سه شبانه روز در مسیر بودیم و بهترین روزهای عمرمان در اربعین و کربلا رقم خورد.

وی که خود را «محمد حسن» جامانده اربعین معرفی می‌کند و برای قرائت زیارت اربعین به آستان مقدس امامزاده یحیی ساری آمده است، ادامه می‌دهد: تصور اینکه اربعین بیاید و ما در کربلا نباشیم در ذهنمان خطور پیدا نمی‌کرد و همه قوم و خویش و دوستان می‌دانستند که سراغ ما را در روزهای منتهی به اربعین باید در کربلا و بین عمودهای مسیر نجف تا کربلا بگیرند.

به مرور خاطرات اربعین می‌پردازد، از خانواده شیعی و محب حسین (ع) در حوالی شهر کربلا که موکب داری می‌کردند، یاد می‌کند و می‌گوید: خانواده ابوسلمان هرسال نذرشان را با قربانی کردن یک گوسفند ادا می‌کردند و سپس با پس انداز بخشی از دارایی‌ها، آن را ایام اربعین صرف خدمت به زائران حسینی می‌کنند.

خانواده ابوسلمان هرسال نذرشان را با قربانی کردن یک گوسفند ادا می‌کردند و سپس با پس انداز بخشی از دارایی‌ها، آن را ایام اربعین صرف خدمت به زائران حسینی می‌کنند

می‌گوید: خانه ابوسلمان اطراقتگاه مسافران و زائران حسینی بود و در روزهای منتهی به اربعین نه تنها خانه بلکه با دل و جان میزبان زائران حسینی می‌شد و از ملیت‌های مختلف به این خانه سرا وارد می‌شدند.

محمدحسین ادامه می‌دهد ابوسلمان علاقه زیادی به امام هشتم (ع) داشت و آرزویش سفر و پابوسی امام رضا (ع) بود و پارسال اربعین قرار گذاشته بودیم به زیارت مشهد که آمد، در مسیر سفر میزبانش باشیم اما کرونا و بیماری همه چیز را برهم زد.

سکوت غمبار چاوش خوانان حسینی

درمازندران رسم براین است که برای بدرقه زائران حسینی و سفر به مکه و یا اعزام زائران بار اولی، چاوش خوانان، با سرنانوازی و چاوش خوانی، مسافران را بدرقه می‌کنند و طی سال‌ها قبل، هر روز و هرلحظه نوای چاوش خوانان در بدرقه زائران حسینی شنیده می‌شود و امسال در آستانه اربعین و با شیوع کرونا، سوز حزین چاوش خوانان شنیده نمی‌شود.

حب الحسین مغناطیسی است که دل را از هرکجا که باشد روانه کربلا می‌کند، خواهد ۱۲۰۰ کیلومتر آن سوتر در کرانه خزر باشد یا بلادی دیگر.

بانوی میانسال اهل محمودآباد که پارسال به هر زحمتی بود با پیاده خود را به اربعین حسینی رسانده بود و این سفر را شیرین خاطره همره ۶۰ ساله‌اش بیان می‌کند و می‌گوید: پارسال بنا نبود در سفر اربعین باشم اما همین که بانوان همسایه و مسجد محل پیشنهاد دادند، بی تاب شدم و با آن فکر نمی‌کردم بتوانم پیاده روی کنم اما به مدد امام حسین (ع) بدون هیچ مشکلی رفتم و برگشتم.

سال‌های گذشته ایام اربعین بیش از ۱۰۰ هزار زائر از مازندران روانه سفر اربعین می‌شدند و موکب‌های زیادی از استان در مسیرهای کربلا – نجف، سه راهی کوت، کاظمین و سامیر مشغول خدمات دهی به زائران می‌شدند و امسال ۲۸ موکب از مازندران برای ارائه خدمات سلامت برپا شدند.

همچنین کاروان خودرویی عزاداری اربعین حسینی با عنوان جاماندگان اربعین و برپایی پویش‌های مردمی از حرم تا حرم به اقامه عزا پرداختند. مردم مازندران امروز همانند دیگر مردم سرزمینمان از خانه و یا با حضور در مصلی‌ها و اماکن مذهبی به قرائت زیارت اربعین پرداختند و از دور عرض ارادت به سالار شهیدان کردند.

کد خبر 5043343

منبع: مهر

کلیدواژه: اربعین حسینی محرم 99 ساری ویروس کرونا اربعین 99 شیراز چهل سالگی دفاع مقدس آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا اربعین حسینی گرگان کرمانشاه ستاد ملی مقابله با کرونا مجلس شورای اسلامی شهرکرد دفاع مقدس زائران حسینی ادامه می دهد سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۸۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی وارد مکه شدند

عمره‌گزاران ایرانی پس از زیارت مرقد پیامبر(ص) و ائمه بقیع(ع)، برای زیارت خانه خدا لباس احرام پوشیدند و راهی مکه مکرمه شدند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، زائران عمره‌گزار ایرانی بعد از پنج روز اقامت در مدینه منوره و زیارت مرقد رسول الله(ص)، ائمه بقیع و شهدای احد شب گذشته در مسجد شجره حاضر شده و لباس احرام بر تن کردند.

زائران کاروان کرمانشاه در مسجد شجره یکی از میقات‌های هفت‌گانه به نیت عمره از لباس دنیوی خارج شدند و لباس بندگی و پاکیزگی احرام را به تن کردند.

عمره‌گزاران در حالی به سوی کعبه راهی شدند که با گفتن تلبیه، لبیک اللهم لبیک، در فضایی معنوی و روحانی رهسپار مکه مکرمه شدند.

گفتنی است یک کاروان از زائران استان کردستان نیز پیش‌تر راهی مکه مکرمه شد و این دو کاروان اولین کاروان‌های زائران ایرانی بعد از تعطیلی 9 ساله عمره بودند.

مسجد شجره که مسجد ذوالحلیفه نیز نامیده می‌شود، از مساجد تاریخی منطقه مدینه است که در هشت کیلومتری جنوب غربی مسجدالنبی و در مسیر مکه قرار دارد. این مسجد، میقات کسانی است که برای عمره تمتع و عمره مفرده از مدینه به مکه می‌روند.

به گزارش تسنیم، بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت، نخستین زائران عمره مفرده پس از 9 سال انتظار در قالب دو کاروان 85نفره (170 نفر) از دو استان کرمانشاه و کردستان وارد مدینه منوره شدند.

طبق برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در سازمان حج و زیارت عملیات اعزام زائران تا 13 اردیبهشت و عملیات بازگشت آنها به کشور تا 23 اردیبهشت یعنی یک روز پیش از آغاز اعزام زائران حج تمتع خواهد بود.

اعزام زائران عمره به عربستان از 11 ایستگاه پروازی

زائران عمره با پروازهای هواپیمایی ایران‌ایر رهسپار سرزمین وحی می‌شوند و به‌مدت 5 روز در مدینه منوّره و 5 روز در مکه مکرّمه اقامت خواهند داشت، 4 هتل در مکه و 6 هتل در مدینه نیز پذیرای آنها خواهد بود.

عملیات عمره از 11 فرودگاه کشور از شهرهای تهران، مشهد، شیراز، بندرعباس، ساری، کرمان، زاهدان، اهواز، یزد و اصفهان انجام خواهد شد و در این بازه زمانی 5700 زائر عمره عازم عربستان می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۰۰۰ موکب به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می کنند
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • ۳۹ کاروان از گلستان برای مناسک حج تمتع اعزام می شوند
  • اعزام زائران کرمانی به سرزمین وحی پس از ۹سال + تصاویر
  • ثبت نام طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین آغاز شد
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • فعالیت ۲۹ موکب همدان در ایام اربعین در نجف و کربلا
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی وارد مکه شدند
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد